Dúskálni fog a világ az ezüstben

cink
Mine in Cerro Rico, richest hill on earth, hand mining of silver and zinc today, Potosi, Bolivia, South America
Vágólapra másolva!
Megjelent egy friss elemzés az ezüsttermelés kibocsátásól - írja a Mining.com.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi tendenciákat figyelő elemzővállalat, a Global Data szerint hamarosan véget ér a globális ezüstkibocsátás 2016 óta tartó csökkenő tendenciája, és 2020-tól jöhet a komoly növekedés.

A cég közlése szerint az ezüst 2023-ban átléphet egy lélektani határt, mert a világtermelés összesen valamivel több mint 1 milliárd uncia lesz.

Az elemzők mintegy félszáz kiteremlései helyszínt vettek alapul modellezésükhöz, és felhívták a figyelmet arra is, hogy a következő évben több nagy kiteremlési helyszínen is megkezdik a munkát, amikhez előzetese nagy reményeket fűznek. Ezek Mexikóban, Ecuadorban illetve Oroszországban vannak.

Felvétel a Cerro Rico bányából, a világ egyik leggazdagabb ezüst- és cinkbányájából, Bolíviából Forrás: robertharding/Tony Waltham/Tony Waltham

2018-ban Kína és Oroszország növelte termelését (2 illetve 3,4 százalékkal). Ez elég volt arra, hogy legalább részben ellensúlyozza az USA, Peru és Mexikó kibocsátásának csökkenését.

Tavaly 920 millió uncia volt a globális kibocsátás, 2,4 százalékkal kevesebb, mint 2017-ben. Az idei évre az elemzők 913,5 millió unicát várnak.