Szüreti rendezvényeken, piacokon bukkan fel a héten a NAV

zöldség, gyümölcs, miklós utcai, paprika, paradicsom
Színsor a Miklós utcai zöldségesnél
Vágólapra másolva!
Míg Budapesten a kezelőszemélyzet nélkül is működőképes automata berendezéseküzemeltetői számíthatnak adóellenőrzésekre, addig vidéken elsősorban a piacokat és a szürethez kapcsolódó őszi rendezvényeket ellenőrzik az adó- és vámigazgatóságok munkatársai több megyében is.
Vágólapra másolva!

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 4. és 18. között

Budapesten ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélkül is működőképes automata berendezések

(pl. parkolóautomata, önkiszolgáló autómosó automata, önkiszolgáló benzinkút, csomagpont-automata, könyvautomata, játékautomata, fényképkészítő automata, menetjegykiadó automata, stb.) adóhatósághoz történő bejelentésének teljesítését.

Bács-Kiskun megyében továbbra is zajlik az idei kiemelt ellenőrzés a zöldség- és gyümölcskereskedők körében.

Baranya megyében 2019. szeptember 9. és 15. között, Komlón, Mohácson, Palkonyán, Szentlőrincen, Villányban és Pécsett tartanak ellenőrzéseket. Az ellenőrök jelenlétére számíthatnak a szőlő- és bortermelők, a ruházati kiskereskedők, a kisboltok, a piaci értékesítők, a vendéglátóhelyek, valamint az építőipari adózók.

A megye nagyobb rendezvényein, így a Palkonyai Szüreti Nyitott Pincéken is számíthatnak az adózók a NAV munkatársaira.

Békés megyében a tótkomlósi, szarvasi, orosházi, békéscsabai, gyulai és békési piacokon végeznek ellenőrzéseket 2019. szeptember 9. és 13. között.

A NAV Fejér megyében ezen a héten hétfőtől csütörtökig a virágüzleteket és ajándékboltokat ellenőrzi. Győr-Moson-Sopron megyében a revizorok 2019. szeptember 13-án pénteken és 14-én szombaton a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket keresik fel.

Debrecenben minden nap tartanak ellenőrzéseket a héten, de emellett 2019. szeptember 9. és szeptember 13. között hétfőn Derecskén, kedden Nyíradonyban, szerdán Hajdúhadház-Tégláson, csütörtökön pedig Hajdúböszörményben is megjelennek az adó- és vámellenőrök.

Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Vas és Zala megyében a piaci kereskedőket ellenőrzi a héten az adóhivatal Forrás: Finom Placc Facebook oldal

A Heves megyében 2019. szeptemberben a papír- és írószer-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzi az adóhivatal, Komárom-Esztergom megyében pedig 2019. szeptember 9. és 13. között az élelmiszerboltok kerülnek sorra az ellenőrzésekben.

Somogy megyében a megyei adó- és vámigazgatóság a pékségek, sütödék és pékáruboltok ellenőrzését folytatja le a héten. Mellettük azonban az iskolabüfék is számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik.

A NAV Tolna megyében a szüreti fesztiválokon és rendezvényeken folytat ellenőrzéseket 2019. szeptember 6. és 22. között.

Most csütörtökön és vasárnap Szekszárdon, pénteken és szombaton Szekszárdon és Tamásin zajlanak majd az ellenőrzések ezen a héten. Az ellenőrzéseket a megyében utána szeptember 20-án, pénteken folytatják majd.

Vas megyében 2019. szeptember 9. és 13. között a piaci kereskedelemmel foglalkozó adózók kerülnek sorra az ellenőrzésekben, míg Zala megyében 2019. szeptember 9. és 22. között ugyancsak a piacokon és közterületeken árusítókat ellenőrzik.

Az ellenőrök fenti helyszíneken történő ellenőrzései kiterjednek a nyugta- és számlaadásra, az online pénztárgépek üzemeltetésére, esetenként pedig a készpénzkészlet eltéréseinek és a foglalkoztatottak bejelentésének, továbbá a forgalmazott áruk eredetének alapos vizsgálatára is. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A cikk a NAV adótraffipax oldala alapján készült, ahol sokkal részletesebb, településekre lebontott információk is megtalálhatók.