A Metro Cash & Carry áruházlánc több egységétől is megválik régiónkban, többek között Magyarországon is. Arról azonban nincs szó, hogy ezeket az üzleteket be is zárják, csupán azok tulajdonjogát adják el, majd visszabérlik az új tulajdonostól.

A Metro AG ingatlan-üzletága, a Metro Properties egy eladás-visszabérlés tranzakció keretén belül eladta 11 Metro és Makro áruházát. A vásárló a francia LFPI Group tulajdonában lévő, bécsi székhelyű FLE GmbH, a vételár meghaladja a 250 millió eurót.

A Budapest Business Journal cikke szerint az augusztusban aláírt kontraktus értelmében a Metro Cash & Carry hosszú távú bérleti szerződést kötött az FLE-vel az ingatlanok lízingelésére.
A 11 ingatlanból álló teljes portfólió Magyarországon 3 Metro Cash & Carry ingatlant (Budapest), Lengyelországban 5 Makro Cash & Carry üzletet (Varsó, Boroszló, Krakkó és Lublin), valamint a Cseh Köztársaságban (Prága) 3 Makro Cash & Carryt érint.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A közép-európai áruházak eladása szervesen illeszkedik új nemzetközi portfólió-stratégiánkba – emelte ki az ügylettel kapcsolatban Wolfgang Baumgartinger, a Metro Properties tranzakciós igazgatója.