Nagy összeget utalt a bank véletlenül egy házaspárnak, elköltötték

bankjegy bankjegytömb húszezres  papírpénz pénz 
pénzátutalás bankszámla bank számla pénz fizetés utalás készpénzhasználat
Budapest, 2012. február 7. Húszezer forintos bankjegytömbök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában, ahol automata rendszeren átválogatják és ellenőrzik a papírpénzeket, majd a selejteket bedarálják és téglává préselik. A 3-4 hét alatt összegyűlt mintegy 4 tonna pénzbrikettet pályázat alapján rászoruló, közhasznú szervezetek számára ajánlják fel fűtési célra. A mostani szállítmányt a miskolci autista alapítvány bentlakásos intézményébe szállítják. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Robert és Tiffany Williams számára a BB&T bank tévedésből 120 ezer dollárt, vagyis nagyjából 36 millió forintot utalt. A házaspár azonban nem értesítette a céget erről, hanem nagyjából két és fél hét alatt a pénz jelentős részét elköltötték.
Vágólapra másolva!

Összesen 100 ezer dollárt költött el a házaspár a véletlen a bankszámlájukra utalt 120 ezer dollárból. A pénzből versenyautót és lakókocsit vettek, valamint 15 ezer dollárt elosztogattak a barátaik között, akiknek éppen pénzre volt szükségük.

A bank azonban hamarosan értesítette őket arról, hogy kötelesek visszafizetni a teljes összeget.

A házaspár erre válaszul azt mondta, hogy kidolgoznak egy tervet a 120 ezer dollár kifizetésére, azonban rövidesen beszüntették a bankkal a kommunikációt.

illusztráció Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A házaspár a rendőrségi kihallgatáson bevallotta, hogy tudtak arról, hogy a pénz tévedésből került hozzájuk és az nem őket illeti, de ennek ellenére elköltötték. Jelenleg három bűncselekmény miatt emeltek vádat ellenük, köztük szerepel a lopás is.