Lebomló festékanyagokat tartalmazó termékekről jelentett a diszkontlánc

Lidl
A logo is pictured on a sign outside a Lidl supermarket store in London on September 26, 2016. - Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. (Photo by Daniel Leal-Olivas / AFP)
Vágólapra másolva!
Új szabványok szerint kifejlesztett textíliák, biológiailag lebomló festékanyagokat tartalmazó termékek jelentek meg a Lidl diszkontláncnál. A vállalat közleményében arról tájékoztat, hogy ezt fontos lépésként értékelik a fenntartható, körkörös gazdálkodás felé vezető úton.
Vágólapra másolva!

A Cradle to Cradle Certified™ (C2C) arany, illetve ezüst minősítésű tanúsítványt a vállalat maga fejlesztette ki a CHT Grouppal, az EPEA GmbH-val és a Beneficial Design Institute-tal közösen. Az e szabvány szerint kifejlesztett festékanyagok biológiailag teljesen lebomlanak, és nem tartalmaznak az egészségre vagy a környezetre ártalmas összetevőket.

A termelési folyamat hatékony és átfogó figyelemmel kísérése biztosítja az ellátási lánc teljes átláthatóságát

- közli az áruházlánc.

"Élelmiszeripari vállalatként nem csak környezetünkért és a társadalomért vállalunk felelősséget, de fenntarthatóan fejlesztjük a nem-élelmiszer kategóriába tartozó választékunkat is." – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. „A termékek gyártásakor az erőforrás-hatékonyság és az újrahasznosíthatóság minden szempontját független szakértők ellenőrizték a nyersanyagok hatékony felhasználásától, a vegyi anyagok használatán át egészen a tiszta víz védelméig és a megújuló energia felhasználásáig."

Illusztráció Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A fejlesztésben résztvevő Prof. Dr. Michael Braungart, a koncepció társalapítója pedig azt közölte, az újdonság követendő példává válhat mások számára is.

A cégnél elmondták azt is. ügyelnek arra, hogy az újdonságok könnyen beilleszthetőek legyenek a már meglévő gyártási folyamatokba, ezáltal támogatva, hogy más gyártók is könnyebben fejleszthessenek, gyárthassanak újrahasznosítható termékeket.