Közel félmilliárd forintból épült Debrecen új beruházása

mezőgazdasági gépek, kombájn
Tractor and combine harvester harvesting wheat field, elevated view
Vágólapra másolva!
Átadták az Amazone új debreceni telephelyét a helyi Határ úti ipari parkban, a beruházás 400 millió forintba került.
Vágólapra másolva!

Az átadáson Kovács Tamás, a cégcsoport magyarországi vállalatának ügyvezetője elmondta, hogy az Amazonen-Werke Kft. 25 éve van jelen Magyarországon, 2007 óta folytat direkt értékesítést a mezőgazdasági gépek területén. Működésüket növekvő forgalom jellemzi, évente több mint 300 mezőgazdasági gépet értékesítenek, tavalyi árbevételük 2,5 milliárd forint volt Magyarországon - ismertette, hozzátéve, hogy 21 dolgozót foglalkoztatnak.

Az ipari park területén egyhektáros területen 1100 négyzetméteres épületegyüttest alakítottak ki, benne 200-200 négyzetméteres szerelőcsarnokkal, illetve alkatrészraktárral, illetve egy 400 négyzetméteres bemutatóközponttal.

Christian Dreyer tulajdonos arról beszélt, hogy cégük 136 éve családi tulajdonban van Németországban, és arra törekednek, hogy a legkorszerűbb gépeket biztosítsák a mezőgazdasági vállalkozóknak, köztük a magyar gazdáknak. Az új debreceni telephelyen továbbképzéseket is szerveznek majd, és biztosítják a gyártók, kereskedők, szaktanácsadók és felhasználók közötti rendszeres eszmecserét.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Cultura Creative/Henry Arden

Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, a város gazdasági ereje napról napra növekszik, amiben nagy szerepük van a német vállalatoknak.

"Minden egyes munkahely fontos számunkra" - tette hozzá a polgármester, aki szerint az egyre erősödő német gazdasági kapcsolatok nagymértékben befolyásolják a város jövőjét.

A polgármester jó stratégiai döntésnek nevezte, hogy az Amazone Debrecenben nyitotta meg telephelyét, a város ugyanis a legjobb minőségű termőföldek közepén helyezkedik el, ahonnan nemcsak a keleti régiót, de a határon túli térségéket is el tudják látni korszerű mezőgazdasági eszközökkel.