A Mol megnyitotta első szerbiai üzemanyag-terminálját

Mol, benzinkút
Budapest, 2017. március 23. Mol felirat az olajkonszern töltőállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Megkezdte működését a Mol első szerbiai üzemanyag-terminálja Karlócán (Sremski Karlovci) - közölte a Mol szerbiai leányvállalata, a Mol Serbia.
Vágólapra másolva!

A magyar olajipari vállalat legnagyobb szerbiai beruházása keretében létrehozott üzemanyag-terminál az Euro Premium BMB és Euro Diesel üzemanyagok kezelésére és tárolására szolgál - írták.

Aleksandar Antic szerb energia- és bányaügyi miniszter a közlemény szerint Szerbia és Magyarország közötti erős gazdasági kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta, és kiemelte, hogy

a projekt az ellátásbiztonság növelése mellett a piaci versenyt is erősíti, ami a végső felhasználók érdeke is.

A befektetés szavai szerint bizonyítja, hogy Szerbia politikai és gazdasági szempontból is stabil ország, amelybe komoly cégek fektetnek be.

Illusztráció Forrás: MTI/Marjai János

Ante Aralica, a Mol Serbia vezérigazgatója a közlemény szerint azt mondta,

a beruházás célja, hogy a közvetlenül a Mol-csoport finomítóiból származó üzemanyagokkal lássa el a piacot.

Az üzemanyag kezelése teljesen automatizált. "Nagy hangsúlyt fektetünk a legmagasabb szintű környezetvédelmi előírások betartására, és az olajterminálon zajló egyetlen folyamat sem károsítja a környezetet" - tette hozzá.

Az üzemanyag-terminál öt, összesen 8000 köbméteres dízeltartállyal és három, összesen 4000 köbméteres ólommentes benzin (BMB) -tartállyal, környezetkímélő adalékbefecskendező rendszerrel, saját biológiai szennyvíztisztítóval és olajszeparátorral rendelkezik - közölték.

A termékek szállítása folyami vagy közúti szállítással történik, a későbbiekben azonban a vasúti szállítást is biztosítanak.

A Mol-csoport közel 2000 egységből álló kiskereskedelmi hálózatot működtet Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Szlovéniában, Horvátországban és Szerbiában. A Mol Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában piacvezető az üzemanyag kiskereskedelem területén. A Mol 2003 óta van jelen Szerbiában, ahol 2005-ben nyitotta első töltőállomását.

Jelenleg 65 Mol-töltőállomás működik az országban, ahol a vállalat a második legnagyobb importőr az üzemanyag-nagykereskedelem piacán.