A Downton Abbey tévésorozat rajongói mostantól egy éjszakát eltölthetnek kedvenc sorozatuk kastélyában – amit az Airbnb lakásmegosztó weboldalán lehet kibérelni 150 fontért (56 ezer forint) –, de csupán egyetlen éjszakára – összegzi a CNBC.

A BBC ikonikus drámájában szereplő Highclere kastélyt a tulajdonosai elérhetővé tették az ingatlanmegosztó platformján, így a rajongók egy éjszakára lordokká és ladykké válhatnak.

Jelenet a sorozatbólForrás: BBC

A Hampshire-ben található kastély mintegy 10 ezer négyzetméteres birtokon terül el és 300 szobával rendelkezik – tulajdonosai pedig gróf Carnarvon és neje.

A szerencsés házaspár együtt vacsorázhat a gróffal és a grófnővel az étkezőben, majd pedig közösen fogyasztanak el egy kávét a könyvtárban később pedig az egyik teraszos hálószobába vonulhatnak vissza, ahonnan kilátás nyílik a 400 hektáros partvidékre.

A másnapi indulás előtt a vendégek megcsodálhatják a birtokot és a túra végén különleges ajándékot kapnak.

 

Highclere kastélyForrás: AFP/Niklas Halle'n

A jelentkezés során a tulajdonosokat meg kell győzni arról, hogy valóban a tévésorozat rajongói, illetve ellenőrzött Airbnb profillal rendelkeznek, amelyen pozitív értékelés olvasható.

Októbertől lehet jelentkezni, és november 26-ig van lehetőség eltölteni egy éjszakát a kastélyban. A Highclere-kastély – ami az év bizonyos napjain még a turisták előtt is nyitva áll – 1679 óta a Carnarvon család tulajdona.

A kastély számos filmben és sorozatban szerepelt helyszínként, sőt John Legend énekes 2006-ban bemutatott videó klipjét is ott forgatta.