Kiderült, ki az olajársokk legnagyobb nyertese a világon

2019.09.18. 13:30

Egy amerikai milliárdos egyetlen nap alatt 2 milliárd dollárral lett gazdagabb az olajárak elszállásának köszönhetően.

Valószínűleg élete legjobb napja volt a hétfői Harold Hamm olajmágnásnak, hiszen az általa irányított Continental Resources részvényeinek árfolyama nem kevesebb, mint 22 százalékkal drágult aznap, amivel egyébként a legnagyobb, napon belüli emelkedést produkálták 2016 óta.

Az üzletember nettó vagyona ezzel mindössze 24 óra leforgása alatt 2 milliárd dollárral gyarapodott, többel, mint bármely más, a Bloomberg Billionaires Indexben szereplő szupergazdagnak.

Sűrű fekete füst gomolyog az Aramco szaúd-arábiai olajvállalat olajterminálja fölött a dróntámadás utánForrás: AFP/-

Mint emlékezetes, az olajárak a szaúdi olajóriás, az Aramco ellen intézett hétvégi támadás miatt pillanatok alatt az egekbe szöktek.
Hamm vagyonát ma 11,6 milliárd dollárra becsülik. Az olajkutatással és -kitermeléssel foglalkozó Continental Resources részvényeinek 77 százalékát birtokolja. A vállalat központja Oklahoma városában található.

Harold Hamm, amerikai olajmágnásForrás: AFP/Getty Images/Jemal Countess

A Bloomberg cikke arról is ír, hogy az üzletember számára a legjobbkor jött az olajárak brutális emelkedése (azóta egyébként lezajlott egy korrekció), ugyanis cégének részvényei a múlt hét pénteki állás szerint az elmúlt egy évben mintegy 20 százalékkal leértékelődtek. A hétfői 22 százalékos árfolyam-emelkedés gyakorlatilag egyetlen nap leforgása alatt kiegyenlítette a korábbi veszteségeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK