Ön mit gondolna, ha műanyagmentesnek hirdetett bambusz fogkefét vásárolna, amely egyenként, műanyagba csomagolva érkezik? Ezt tette Joe Williams is.

Ironikusnak hat környezetbarát termékeket pazarló műanyagcsomagolásban szállítani. Főleg, ha még a használati utasítása is külön műanyag csomagolásban érkezik. A cég egyik vásárlója, Joe Williams meglepődött a bambuszfogkefék csomagolása láttán, majd a Facebookon posztolta ki, hogy az Amazonon kínált négy darabos hulladékkímélő és környezetbarát termékként reklámozott fogkefe csomag valójában mennyire műanyagpazarló.

Bár egy fogkeféhez nem szükséges túl hosszú használati utasítást készíteni, a termék leírása mégis elég terjedelmesen, csupa környezetbarát információt tartalmazott: „Fogkefék, amelyek a legfinomabb Mao bambuszból készültek, és amelyek természetes, biológiailag lebomló, fenntartható módon készültek. Mielőtt kidobná a fogkefét, a PBT sörték újrahasznosíthatók. A markolat szintén újrafelhasználható a kézművességben, vagy egy kerti növénypalánta kötözéséhez, sőt még pálcikák is faraghatóak belőle! Ugyanazt a tiszta érzést kapja, mint bármely műanyag fogkefénél, de anélkül, hogy a környezetre káros lenne!"

A kép bal oldalán a kézbesített bambusz fogkefék, a jobb oldalán pedig a reklámképükForrás: Amazon/Joe Williams

Ilyen információkat olvasva el tudjuk képzelni Joe zavarát, aki a Metro.co.uk-nak nyilatkozott a történtekről. Valójában csak egy papírdobozt várt csomagolásként, ám amikor kinyitotta a dobozt, négy műanyagba csomagolt fogkefét talált a papírdobozban, pedig az Amazon.com-on  kartondobozba csomagolva mutatták a fogkeféket.

Próbáltam tenni valamit a bolygóért, de ez nem sikerült.- kommentálta az eseményeket Joe Williams.

Forrás: Metro.co.uk