Sok szépségápolási márka tesz jótékonysági lépéseket, de a Lush még nagyobbat lép most: a globális klímasztrájk támogatása érdekében a cég egyetlen napra leállítja teljes működését. Ez azt jelenti, hogy 250 üzlet, a cég gyárai, központja és az internetes részlegében dolgozó összesen több mint 5000 alkalmazott egy napra szabadságot kap, hogy az utcára vonulhasson a klímasztrájk napján.

Greta Thunberg, a 16 éves svéd környezetvédelmi aktivista és a #FridaysforFuture alapítója 2019 szeptember 20–27-e közt szervezi a globális klímasztrájkot, hogy az egybeessen az ENSZ szeptember 23-i klímaügyi csúcstalálkozójával.

A Lush üzletei az Egyesült Államokban szeptember 20-án zártak be, Kanadában pedig szeptember 27-én. A társaság a közösségi média platformokat és a márka rendezvényeit is felhasználja a fiatalok akcióba történő bevonására, ahogy az az alábbi Instagram poszton is látható.

Mark Wolverton, a Lush Cosmetics észak-amerikai vezérigazgatója és elnöke úgy nyilatkozott, hogy mindannyian osztozunk ezen a bolygón, tehát együttesen is kell fellépnünk, hogy megmutassuk politikusainknak, hogy a „ szokásos üzletmenet" nem alternatíva többé. A klímaválság nem fog várni, ahogy mi sem."

A klímasztrájk oldala: Globalclimatestrike.net

Forrás: Stylecaster.com