Több száz pilótát akar elbocsátani el a Ryanair

Ryanair, sorban állás
Picture taken on September 23, 2013 shows airplanes operated by Irish low-cost airline Ryanair at the airport Hahn in Lautzenhausen. Germany's Ryanair pilots will join a wave of strikes against the no-frills carrier across Europe on August 10, 2018 escalating a row over pay and conditions at the height of the summer holiday season. / AFP PHOTO / dpa / Thomas Frey / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Több száz pilóta elbocsátását tervezi az ír Ryanair diszkont légitársaság, és döntöttek a cég bónuszrendszerének átalakításáról – írta a Reuters.
Vágólapra másolva!

Michael O'Leary vezérigazgató szerint a cég jól halad az egyeztetéssel a szakszervezetekkel, ugyanakkor állítása szerint túl sok pilóta dolgozik a cégnél, ezért

500-700 dolgozót bocsátanának el,

a leépítés nemcsak pilótákat, hanem a dublini központban dolgozókat is érintheti.

Illusztráció Forrás: AFP/Thomas Frey

A cég igazgatósága eközben szűk többséggel megszavazta a Ryanair bónuszrendszerének átalakítását.

A módosítás értelmében Michael O'Leary 100 millió euró prémiumot kap, ha öt év alatt sikerül a jövedelmezőséget vagy a tőzsdei részvények értékét a mai érték duplájára emelni.

A Ryanair július végén tette közzé első negyedéves pénzügyi jelentését, amelyben növekvő árbevétel mellett az egy évvel korábbihoz képest 20 százalékos csökkenésről számolt be az adózott eredményben. A cég a növekvő bér- és kerozinköltséggel indokolta a rosszabb eredményeket. A vezérigazgató akkor azt mondta, 500 pilótát és 400 légiutas-kísérőt bocsátana el.