Fontos változások az e-kárbejelentőben, minden autóst érintenek

2019.09.23. 13:31

A felhasználók és a biztosítók visszajelzései alapján, elérhető az E-kárbejelentő alkalmazás új verziója - írja a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) Origóhoz eljuttatott közleményében.

„Ez az egész magyarországi biztosítási szektor újabb fontos mérföldköve" – jelentette be a Molnos Dániel, a MABISZ főtitkára a Biztonság Hete eseménysorozat nyitórendezvényén. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően most már külföldi-, biztosítatlan-, teherautó- vagy munkagép és annak vontatmányával okozott károkat is be lehet jelenteni az applikációval, valamint elindítható a kárrendezés CASCO-ra is.Az E-kárbejelentő applikáció az https://ekar.hu/ oldalról és az alkalmazás boltokból (Play áruház, Apple Store) ingyenesen letölthető autós kényelmi szolgáltatás. A 2019. januári megjelenés óta az alkalmazás több fejlesztésen, funkcióbővítésen ment keresztül, annak érdekében, hogy még egyszerűbb és gyorsabb kitöltést tegyen lehetővé az ügyfeleknek a kiemelten stresszes szituációkban.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Az indulást követően a MABISZ folyamatosan bővíti az E-kárbejelentő applikációt. A most kiadott verzióban az alábbi újdonságokkal találkozhatnak a felhasználók, illetve az alábbi új funkciók érhetők el számukra:

  • Már nem csak a gépjárművezető kapja meg a kárbejelentést, hanem másnak is elküldheti (tulajdonos, üzembentartó, flottakezelő, egyéb).
  • Ha külföldi biztosítású járművel ütközik - tehát nem magyar a károkozó - már azt is bejelentheti.
  • Ha a károkozónak nincs biztosítása, azt is be tudja jelenteni.
  • Ha rendelkezik CASCO biztosítással, akkor a saját CASCO biztosítóján keresztül is elindíthatja a kárrendezést, hogy gépjárművét minél hamarabb használhassa.
  • Már teherautó- vagy munkagép és vontatmánya károkozását is bejelentheti.
  • A járművekkel okozott dologi kárt is bejelentheti (kerítés, híd, oszlop, stb.).

A kárrendezés folyamatát nem csak az E-kárbejelentő, hanem az azt támogató, a biztosítók által kiküldött közel 800 ezer QR kód is támogatja, melynek segítségével előtölthetőek a jármű biztosítási adatai.

Egy júniusi felmérés szerint az E-kárbejelentő applikációról a magyar felnőtt lakosság 48,4 százaléka hallott már, ebből 5,6 százalékuk le is töltötte, de még nem használta, míg további 1,1 százalékuk már használta is.

A személyes tapasztalattal rendelkezők mindegyike elégedett volt az applikációval.

A felhasználók jelentős része nagy megelégedettséggel használja az alkalmazást és ajánlaná barátainak is.

A kárbejelentőktől érkezett visszajelzések alapján számos javaslat beépítésre került az E-kárbejelentő rendszerébe.

Az alkalmazást a megjelenése óta több mint 220 ezren töltötték le, és több mint 4200 kárbejelentés érkezett a mai napig az E-kárbejelentőn keresztül a biztosító társaságokhoz, valamint a MABISZ-hoz.