Titokban brutális létszámleépítésre készülhet a BMW

2019.09.23. 20:01

A T-Online.de és más sajtóorgánumok értesülése szerint Oliver Zipse, a BMW új vezérigazgatója komoly létszámleépítést tervez Németországban. A cégcsoport azonban egyelőre nem kívánta megerősíteni a hírt, amiben szerepe lehet annak, hogy a tervek még nem véglegesek.

A BMW új vezérigazgatója, Zipse több ezer munkahelytől válna meg. A németországi autógyártó 2022-re mintegy 5-6 ezer munkahelyet szüntetne meg, ezek többségét a müncheni székhelyen. A hír még az elmúlt héten kapott szárnyra Németországban, de a társaság szóvivője nem kívánta ezt megerősíteni a médiának.

A BMW jelenleg mintegy 135 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Különösen az adminisztráció terén sok a betöltetlen pozíció a cégcsoportnál, azonban informatikai területen vagy az elektromos autózás, illetve önvezető autók terén további munkaerőre is szüksége lenne a cégcsoportnak.

Oliver Zipse, a német BMW autógyártó csoport vezérigazgatója a BMW Concept 4 autó mellett a Nemzetközi Autószalonon, 2019. szeptember 10-én, FrankfurtbanForrás: AFP/Tobias Schwarz

A bennfentesektől származó hírek szerint a BMW felügyelő bizottsága ezen a héten szerdán és csütörtökön ülésezik Oliver Zipse felügyeletével, hogy döntsenek a gépjárműgyártó jövőjéről. Zipse a gyártásért felelős igazgatói posztról idén augusztusban váltotta Harald Krügert a vezérigazgatói székben.

Az értesülések szerint Milan Nedeljkovic, a minőségbiztosítás vezetője lesz az új gyártási igazgató. Több más személycseréken felül a BMW-nek Klaus Fröhlich fejlesztési vezető utódját is meg kell keresnie, aki a jövő nyáron távozhat a cégcsoporttól.

A BMW egyelőre nem erősítette meg a létszámleépítéssel kapcsolatos híreket.

Forrás: T-Online.de