Titokban brutális létszámleépítésre készülhet a BMW

transport Horizontal
The CEO of German carmaker BMW Oliver Zipse poses next to a BMW Concept 4 car at their booth on September 10, 2019, during the press days of the International Auto Show (IAA) in Frankfurt am Main, western Germany. - Frankfurt's biennial International Auto Show (IAA) opens its doors to the public on September 12, 2019, but major foreign carmakers are staying away while climate demonstrators march outside -- forming a microcosm of the under-pressure industry's woes. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP)
Vágólapra másolva!
A T-Online.de és más sajtóorgánumok értesülése szerint Oliver Zipse, a BMW új vezérigazgatója komoly létszámleépítést tervez Németországban. A cégcsoport azonban egyelőre nem kívánta megerősíteni a hírt, amiben szerepe lehet annak, hogy a tervek még nem véglegesek.
Vágólapra másolva!

A BMW új vezérigazgatója, Zipse több ezer munkahelytől válna meg.

A németországi autógyártó 2022-re mintegy 5-6 ezer munkahelyet szüntetne meg, ezek többségét a müncheni székhelyen.

A hír még az elmúlt héten kapott szárnyra Németországban, de a társaság szóvivője nem kívánta ezt megerősíteni a médiának.

A BMW jelenleg mintegy 135 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Különösen az adminisztráció terén sok a betöltetlen pozíció a cégcsoportnál,

azonban informatikai területen vagy az elektromos autózás, illetve önvezető autók terén további munkaerőre is szüksége lenne a cégcsoportnak.

Oliver Zipse, a német BMW autógyártó csoport vezérigazgatója a BMW Concept 4 autó mellett a Nemzetközi Autószalonon, 2019. szeptember 10-én, Frankfurtban Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A bennfentesektől származó hírek szerint a BMW felügyelő bizottsága ezen a héten szerdán és csütörtökön ülésezik Oliver Zipse felügyeletével, hogy döntsenek a gépjárműgyártó jövőjéről. Zipse a gyártásért felelős igazgatói posztról idén augusztusban váltotta Harald Krügert a vezérigazgatói székben.

Az értesülések szerint Milan Nedeljkovic, a minőségbiztosítás vezetője lesz az új gyártási igazgató. Több más személycseréken felül a BMW-nek Klaus Fröhlich fejlesztési vezető utódját is meg kell keresnie, aki a jövő nyáron távozhat a cégcsoporttól.

A BMW egyelőre nem erősítette meg a létszámleépítéssel kapcsolatos híreket.

Forrás: T-Online.de