A cég pár nappal az alapító és korábbi vezérigazgató, Adam Neumann leváltása után már árulja is a cégvezér által 60 millió dollárért vásárolt magángépet, amivel az egész világot körbejárta családtagjaival – írja a Business Insider.

A társaság két új vezérigazgatója, Artie Minson és Sebastian Gunningham már korábban bejelentette, hogy a cég három részlegét – a Q-t, a Conductort és a Meetupot – is eladják.

IllusztrációForrás: Gulfstream

Több alkalmazott is azt mondta az elmúlt hetekben, mikor a beígért bónuszokról és fizetésemelésekről érdeklődtek, a vezetők arra hivatkoztak, hogy jelenleg nem áll annyi forrás a cég rendelkezésére, hogy megkapják. Eközben Neumann rengeteg pénzt költött magánrepülőgépére, valamint különböző nagyszabású partikra.

A társaság 60 millió dollárt költött egy repülőgépre, én pedig egy tisztességes fizetésemelést sem kapok?" – nyilatkozta az egyik beosztott.

Egy másik alkalmazott, aki a magánrepülőgép felújításán dolgozott elmondta, hogy a gépen két hálószoba, több televízió, egy Apple TV, valamint egy központi számítógép is található, amire az alkalmazottaknak kellett letölteni a tévéműsorokat és filmeket, amin „több napon keresztül dolgoztak".

WeWork irodaház belsejeForrás: wework.com

A Gulfstream G650 az egyik legnépszerűbb luxus kivitelű repülőgép, és akár hosszabb utakat is képes megtenni, például Londonból Pekingbe vagy New Yorkba.

A magángépből eddig mintegy 350 darabot gyártottak, és olyan hírességek használják, mint a Tesla és a SpaceX alapítója, Elon Musk, vagy a Starbucks vezérigazgatója, Howard Schultz.