Az Instagram után a Facebook is elrejti a like-okat

2019.09.27. 20:31

A Facebook jelenleg az ausztrál felhasználóinál teszteli a bejegyzések utáni kedvelések számának elrejtését – írja a BBC.

Egyes ausztrál felhasználók már nem látják a kedveléseket vagy egyéb reakciókat mások bejegyzéseinél. Ugyanakkor a bejegyzések tulajdonosai továbbra is láthatják, hogy hányan kedvelik azt.

IllusztrációForrás: BI/Facebook

A cég már július óta tesztel hasonló kitakarást az Instagram felhasználók körében, ami ellentmondásos reakciót váltott ki.

A cég szerint a like-ok eltávolításával csökkenteni szeretnék a felhasználókra háruló közösségi nyomást. Ha ezt a számot kivesszük, akkor az emberek inkább a kapcsolatok minőségére összpontosítanak majd, nem pedig a reakciók számára" – nyilatkozta Mia Garlick, az Australian Associated Press szóvivője, aki hozzátette, hogy a cég konzultált mentálhigiénés szakértőkkel a változásról.

IllusztrációForrás: AFP/Kimihiro Hoshino

Az Instagram bejegyzés kedveléseket eddig hét országban rejtették el – Ausztrália, Új-Zéland, Brazília, Kanada, Japán, Olaszország és Írország –, de a cég eddig nem hozta nyilvánosságra a próba eredményeit. Számos influencer azonban nem örült az intézkedésnek, szerintük  ugyanis a kedvelések száma fontos üzleti mutató a számukra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK