A Déli-sarkra kínál ingyen utat az Airbnb

2019.09.30. 21:03

Öt olyan önkéntes jelentkezőt keres az Airbnb, akik hajlandóak lennének egy egész hónapot eltölteni a Déli-sarkon. A vállalat minden költséget fizet, a cél pedig az, hogy a résztvevők besegítsenek egy kutatási projektbe.

A sajátos déli-sarki vakációt nem egyedül az Airbnb szervezi, mivel a projektben részt vesz az Ocean Conservancy nevű nonprofit szervezet is. Az utazásnak éppen ezért része, hogy a vállalkozók bekapcsolódnak egy déli-sarkkutató küldetésbe is.

Az Airbnb múlt héten közzétett leírása alapján ez „egy példa nélküli lehetőség öt vállalkozó számára, hogy elutazzon a Föld legelzártabb kontinensére". Az „önkéntes civil tudósok" pedig aktívan is részt vennének a kutatásban, például hómintákat kellene gyűjteniük.

A felhívás alapján a feladat nem igényel speciális kvalifikációt, viszont a jelentkezőnek be kell töltenie a 18. életévét, és vállalnia kell, hogy idén november és december között részt vesz a projektben – emellett társalgási szinten kell beszélnie angolul. Az Airbnb továbbá olyan embereket keres, akik eléggé kalandvágyóak és elkötelezettek a természet iránt.

Egy hónapos ingyen utazást kínál a Déli-sarkra az AirbnbForrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Ozge Elif Kizil

A résztvevőknek egyébként az utazást megelőzően felkészítést tartanak Chilében, annak érdekében, hogy érdemben tudják segíteni a déli-sarki kutatást. Majd az egész projekt végén szintén Chilében segítik a minták kiértékelését.

Az ingyenes út sokaknak csábító lehet, főleg, hogy a déli-sarki kirándulások alapvetően elég drágák. Egy átlagos 10 napos túra ára elérheti az 5000 dollárt (kb. 1,5 millió forint), de a luxuskirándulások felmennek 50 000 dollár fölé is.

Az Airbnb déli-sarki projektje egyébként egy szélesebb program része, amelynek célja, hogy kiszakítsa az embereket a hétköznapjaikból, és közösségi küldetésekben való részvételre ösztönözze őket.

Legutóbb például a cég szintén öt önkéntest utaztatott el egy Grottole nevű olasz faluba, hogy azok segíthessenek a település helyreállításába. Akkor 280 000 jelentkező volt a három hónapos túrára, a projekt pedig augusztusban ért véget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK