Óránként 20 dollárt lehet keresni kenyérkóstolással

2019.09.30. 17:03

Ausztráliában óránként 20 amerikai dollárnak megfelelő fizetést kaphat az az alkalmas jelölt, akit a Domino's elég jónak talál ahhoz, hogy egy napig fokhagymás kenyeret kóstoljon.

Furcsa álláshirdetés jelent meg a múlt héten a LinkedInen, melyet a Domino's nevű pizzérialánc ausztráliai központja tett közzé. Az állás megnevezése ugyanis „Vezető fokhagymás kenyér tesztelő", és az egynapos munkáért óránként 30 ausztrál dollárt fizetnek – ez amerikai dollárban 20, míg forintban nagyjából 6000 forintnak felel meg.

Az ideális jelöltnek azonban meg kell felelnie a szigorú követelményeknek. Például a hirdetés szerint ismernie kell a megfelelő ropogóssági és omlóssági arányt. Ezen kívül legalább ötéves tapasztalatot vár el a cég a fokhagymás kenyér fogyasztásának területén.

Fokhagymás kenyés kóstolásért fizet a Domino'sForrás: AFP/Scott Olson

A Dominos's ezzel együtt kiemelte, csak a leginkább elkötelezett jelölteknek lehet esélyük a munkára. Olyanoknak, akik „legalább egyszer már megégették az ujjukat azzal, hogy nem voltak képesek kivárni, amíg a fokhagymás kenyér kihűl."

Ha valaki úgy érzi, hogy pontosan illenek rá a fentiek, de nem Brisbane közelében lakik, annak sem kell aggódnia. A Domino's ugyanis fizetné a belföldi útját a sikeres jelentkezőnek, hogy ne kelljen átautóznia az országon – úgy tűnik tehát, hogy a külföldi jelentkezőknek sajnos maguknak kellene állniuk a költségeket.

A jelentkezőknek egyébként október 7-ig van lehetőségük pályázni. Ehhez egy 200 szavas levélben, illetve egy 30 másodperces videóban kell kifejteniük, miért gondolják, hogy ők a legalkalmasabbak a feladatra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK