Önmegsemmisítő üzeneteket tesztel a Whatsapp

whatsapp,app,repülés
Vágólapra másolva!
A Facebook tulajdonában lévő üzenetküldős alkalmazás, a Whatsapp egy új funkciót fejlesztett ki, amelynek köszönhetően még nagyobb biztonságban vannak az elküldött üzenetek és megosztott információk.
Vágólapra másolva!

A Whatsapp önmegsemmisítő funkciója már korábban is létezett más alkalmazásokban, többek között a Vibernél, ahol be lehet állítani, hogy az általunk elküldött üzenetek mikor tűnjenek el. A Facebook tulajdonában lévő üzenetküldős alkalmazáson belül azonban még nem mindenki számára érhető el a funkció, mivel az még csak tesztfázisban van.

Az üzenetek, akárcsak a Viber és a Telegram esetében bizonyos idő után tűnnek el, ezzel nagyobb biztonságot nyújtva a felhasználóknak.

A Whatsapp jelenleg a világ legnépszerűbb üzenetküldős alkalmazása, amelyet 2014-ben vásárolt fel a Facebook 19 milliárd dollárért.

illusztráció Forrás: Webster2703 / pixabay.com

Mark Zuckerberg cége a sorozatos adatszivárgási botrányok miatt egyre nagyobb hangsúlyt próbál fektetni a biztonságra, azonban a felhasználók jelentős része minden bizonnyal nem a Facebookhoz köthető alkalmazáson belül osztja majd meg legbizalmasabb információit.