A Fitch keményen leminősítette a sztárcéget

2019.10.02. 19:00

A Fitch nemzetközi hitelminősítő szervezet CCC+, azaz bóvlira minősítette le a nemrég még a tőzsdére lépést tervezgető botrányvállalatot, a WeWorköt.

Az irodák bérbeadásával foglalkozó WeWork alig egy hete rúgta ki vezérigazgatóját, majd bejelentették, hogy elhalasztják a tőzsdére lépést is. Az elmúlt időszak drámaian alakult a vállalat számára, amely az év elején még az egyik legígéretesebb cégnek tűnt és sok befektető várta bevezetését a tőzsdére.

illusztrációForrás: RIA Novosti/Vitaliy Belousov

A WeWork tavaly 1,9 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el, idén pedig abban reménykedtek, hogy 3 milliárd dolláros tőkeemelést hajthatnak végre a befektetők segítségével a tőzsdére lépéskorvonulás (IPO), valamint további 6 milliárd dollár kölcsönt akartak felvenni bankoktól.

A Fitch leminősítésének indoklása szerint az IPO elmaradása miatt nem áll elegendő tőke a WeWork rendelkezésére ahhoz, hogy elérje az idei növekedési céljait. Emellett a startup legnagyobb partnerei is visszakozhatnak a sorozatos botrányok miatt, ezért akár ügyfeleket is veszíthetnek a közeljövőben.