A The Oracles tanácsadói szerint életük legjobb döntése volt az ingatlanvásárlás – összegzi a CNBC.

A The Oracles – a világ legnagyobb vállalkozóit és vezérigazgatóit tömörítő csoport – több tanácsadója is élete legjobb döntésének nevezte az ingatlanvásárlást. Barbara Corcoran, a The Corcoran Group ingatlanügynökség alapítója fiatalon vett egy egyszobás lakást, amikor ez felértékelődött, akkor egy kétszobás lakást vásárolt az előző árából, és végül számos eladás és vétel után egy tíz szobás New York-i ingatlant tudhat magáénak.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Ráadásul az ingatlanpiac nem olyan érzékeny a rövidtávú ingadozásokra, mint a tőzsde, ahol akár egyetlen nap alatt is eltűnhet a befektetés, ami egy ingatlan – legyen szó saját részre vagy bérbeadásra szánt otthonról – esetében nem áll fenn.

Részvények és kötvények esetén a siker a tulajdonos befolyásán kívül áll, míg egy ingatlan esetében a fejlesztési lehetőségek szinte korlátlanok. Egy otthon refinanszírozható, rehabilitálható és újra is tervezhető.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Az ingatlanbefektetés nagyszerű ötlet, ha hosszú távban gondolkodunk, nem pedig gyors megtérülésre vágyunk" – nyilatkozta Bethenny Frankel, a Skinnygirl és a BStrong alapítója. Frankel szerint a legjobb, ha olyan ingatlant vásárolunk, amely egész évben bérleti jövedelmet termel, ehhez azonban szükséges, hogy minden várható kiadást és váratlan költséget is figyelembe vegyenek a lakás vásárlásakor.

Grant Cardone, értékesítő szakértő ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy bár az ingatlan jó befektetés, nem mindegyik ingatlan esetében igaz ez.