Ezrek maradtak munka nélkül a Thomas Cook-csőd után

2019.10.03. 19:02

A szigetországban 9 ezer egykori Thomas Cook alkalmazott várta hétfőn a fizetését, ám a vállalat felszámolása miatt az nem érkezett meg – írja a BBC.

Tucatnyi volt Thomas Cook alkalmazott indított petíciót, amit közel 50 ezren alá is írtak, és amelyben magyarázatot követelnek a cég összeomlásával kapcsolatban, valamint pénzügyi vizsgálatot sürgetnek.

IllusztrációForrás: 123rf.com

Ezek az emberek állítólag a legjobbak abban, amit csinálnak, mégis cserbenhagytak bennünket. Válaszokra van szükségünk, valamint az illetékesek felelősségre vonására" – nyilatkozta Abi Anderson, aki 23 évig dolgozott a cégnél légiutas-kísérőként.

Al White, korábbi alkalmazott, frusztrációját fejezte ki amiatt, hogy a Thomas Cook vezetője, Peter Fankhauser 8,3 millió font fizetést kapott az elmúlt években.

IllusztrációForrás: AFP/Martin Öser

A Thomas Cook összeomlása pusztító volt azok számára, akik elveszítették munkájukat vagy tönkrement a pihenésük, a kormány pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa őket" – olvasható a brit kormány nyilatkozatában.

A cég munkatársainak azt javasolták, hogy fizetésükkel és az elbocsátásokkal kapcsolatban az Insolvency Service's Redundancy Payment Service (RPS) fizetésképtelenségi szolgálathoz forduljanak, ahol a követelések kézhezvételétől számított 14 napon belül kifizetik az igényeket, de különleges intézkedésekkel igyekeznek ezt az időt lerövidíteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK