Bombaként robbant a Mastercard Magyarországot érintő bejelentése

MONEYTOU sajtótájékoztató Mastercard Rakuten Viber NeoPay
Vágólapra másolva!
Bemutatták a Mastercard, a Rakuten és a magyar startup, a NeoPay közös szolgáltatását, amely a Viber nevű üzenetküldős alkalmazást használja, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal pénzt küldjenek és fogadjanak ismerőseiktől. Havonta legfeljebb 125 ezer, évente maximum 780 ezer forintos összeget lehet utalni a magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével.
Vágólapra másolva!

A Rakuten és a Mastercard közös azonnali, bankkártyák közötti pénzküldős funkciója először a magyar Viber-felhasználók számára lesz elérhető, és várhatóan néhány nap múlva debütál. A Moneytou névre keresztelt szolgáltatás lényege, hogy a már meglévő Visa vagy Mastercard bankkártya - alkalmazáson belüli regisztrálása után, a Viber-felhasználók pénzt fogadhatnak és küldhetnek egymás között.

Budapesten jelentették be a Viber és a Mastercard közös szolgáltatását Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szolgáltatás nem lesz díjmentes, hiszen hétköznap és vasárnaponként a 3000 forintig történő utalások 79 forintba kerülnek majd. Lehet azonban kedvezményesen is utalni szombatonként, 49 forintos díjazással, ugyanezen összeghatáron belül. A Moneytou azért választotta a szombati napot a kedvezményre, mert várakozásaik szerint szombatonként használják majd a legtöbben a Viber-funkciót.

A 3000 forint fölötti utalásoknál az összeg 1,5 százalékát terhelik majd a felhasználóra.

A Moneytou lényegében a szórakozáshoz köthető költségek kezelésére jelenthet majd megoldást. Ide tartozik a barátokkal való étkezés és a mozizás, valamint a szülők és a gyermekek közötti utalást is egyszerűbbé teszi.

A funkció a Viber-alkalmazáson belül egyszerűen megtalálható, a használatához pedig különböző segédanyagok is a felhasználó rendelkezésére állnak majd. A Moneytou indításához azért választották Magyarországot, mivel itt jelentős a Viber-felhasználók száma.

Christina Constandache, a Rakuten Viber pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a magyar mobilfelhasználók 60-65 százalékának készülékére le van töltve az alkalmazás.

A Moneytou projekt egyedülálló fizetési megoldást kínál minden felhasználónak Magyarországon, az új technológia révén kisebb összegű átutalásokat gyorsan és biztonságosan lehet intézni - mondta. Az új szolgáltatást mérföldkőnek nevezte a Viber tevékenységében, miután az azonnali írásos üzenetek és a mobiltelefonálás után a Viber a pénzügyi szolgáltatás területére lépett.

Benda Gergely, a NeoPay alapítója-ügyvezetője Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szolgáltatás eleinte csak Magyarországon kibocsátott bankkártyával lesz használható, viszont lesz három olyan bank is, melyek ügyfeleinek még egy darabig várniuk kell. A K&H, az MKB Bank és a Cetelem bank ügyfelei számára várhatóan 2020 elején lesz csak elérhető a Moneytou.

Benda Gergely a NeoPay alapítója-ügyvezetője az új szolgáltatással kapcsolatban elmondta, hogy a felhasználók akár kétfajta kártyával is regisztrálhatnak majd

és minden tranzakció előtt kiválaszthatják, hogy melyikkel akarnak utalni.

A funkció elindításához a Viber-alkalmazáson belül a Moneytou ikont kell kiválasztani a pénzküldéshez. A problémák megoldásában pedig a szolgáltatás online chatbotja segíti a felhasználókat. Benda Gergely a Moneytou nagy előnyének nevezte, hogy használata egyszerű, a felhasználóknak csak egyszer kell regisztrálniuk kártyájukat. A tranzakció a két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, a felhasználóknak nem kell pénzt letétbe helyezniük vagy kivenniük onnan.

Hozzátette, hogy a Moneytou Magyarország után Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Bulgáriában mutatkozik be, a cél pedig, hogy a nem túl távoli jövőben a régió 25 millió Viber-felhasználója bármikor azonnal küldhessen pénzt az alkalmazáson belüli funkció segítségével.

A szolgáltatás pénzügyi és technológiai hátterét a Libra Internet Bank és a Wirecard biztosítja a Mastercard és a Visa azonnali fizetési rendszerein keresztül. A Mastercard MoneySend technológiáján alapuló szolgáltatás a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésének eredménye.