A brit kiskereskedelmi lánc John Kingmant nevezi ki a pénzügyi ágazat élére, aki így a Tesco Bank igazgatóságának nem ügyvezető igazgatója lesz – összegzi a Reuters.

Kingman korábban a pénzügyi válság idején a szigetország bankjait felügyelte. Az új vezető hatósági jóváhagyást követően váltja Graham Pimlottot, aki 2012 februárja óta irányította a Tesco Bankot.

A Tesco Bank nyilatkozata szerint Kingman igazgatói kinevezése a jövő hónaptól érvényes.

IllusztrációForrás: MTI/Krizsán Csaba

A leköszönő elnök üdvözölte Kingmant és méltatta pénzügyi hozzáértését, továbbá kifejtette, hogy minden szükséges változtatást megtesznek annak érdekében, hogy a bank a Tesco ügyfelek széles körét a lehető legjobb módon tudja kiszolgálni.

A pénzintézet múlt hónapban 3,7 milliárd fontnyi jelzálogkölcsön-portfóliót adott el a Lloyds Banking Groupnak, miután idén májusban bejelentette, hogy az erős verseny miatt felfüggeszti a jelzálogkölcsönt nyújtó tevékenységét.

IllusztrációForrás: AFP/Justin Tallis

A Tesco múlt héten jelentette be, hogy a cég vezérigazgatója, Dave Lewis – aki 2014 szeptembere óta vezette a vállalatot – várhatóan jövőre távozik a cégtől.

A Tesco Banknál mintegy 4 ezren dolgoznak, központja Edinbourgh-ben található, éves bevétele pedig meghaladja az egymilliárd fontot.