A fenntartható luxusruházat úttörője együttműködik a DuPont Biomaterials és az Ecopel vállalattal, hogy megfelelő, fenntartható alternatívát állítsanak elő a szőrméknek – összegzi a Sustainable Brands.

A héten mutatta be Stella McCartney – a fenntartható divatipar egyik úttörője – a világ első bioműszőrméjét, ami a 2020-as nyári kollekció részét képezi és a DuPont Biomaterials, valamint az Ecopel együttműködésével készült.

IlluszrációForrás: AFP/Gerard Julien

Hihetetlenül izgatott vagyok az új bioszőrme miatt, ez egy újabb nagy lépés a fenntartható és állatbarát divat jövője felé" – mondta Stella McCartney.

Az új műszőrme újrahasznosított poliészterből, valamint növényi rostokból készül, és az állati eredetű szőrmékhez megszólalásig hasonló a tapintása és külseje. Ráadásul a hosszú élettartalmú anyagot újra lehet hasznosítani. A Sorona nevű alapanyag 37 százalékban tartalmaz növényi eredetű rostokat és akár 63 százalékkal kevesebb üvegházhatást okozó gáz termelődik előállításakor, mint a hagyományos szintetikus anyagoknál.

„Büszkék vagyunk arra, hogy állatbarát alternatívákat kínálunk" – nyilatkozta Christopher Sarfati , az Ecopel vezérigazgatója. Az új bioműszőrmét a jövő nyári kollekción mutatja be Natalia Vodianova modell.