Hátat fordítottak Scorsese új filmjének a nagy moziláncok

Robert De Niro és Martin Scorsese a The Irishman forgatásán
Robert De Niro és Martin Scorsese a The Irishman forgatásán
Vágólapra másolva!
A Netflix saját gyártású filmje, az Irishman november végén jelenik meg a streaming szolgáltató kínálatában, előtte viszont a mozikban is vetíteni fogják, hiszen egyrészt az Oscarra is szeretnék jelölni a filmet, másrészt pedig klasszikusabb, hollywoodi bemutatót akartak Martin Scorsese új gengszterfilmjének.
Vágólapra másolva!

A Netflixnek nem sikerült megállapodnia a legnagyobb amerikai moziláncokkal, így kisebb független mozik mellett színházakban mutatják majd be a Martin Scorsese által rendezett Irishman című filmet.

A Deadline forrásai szerint az olyan moziláncok, mint például az AMC és a Regal azt kifogásolták, hogy a Netflix 3 héttel a premier után már a streaming platformján is elérhetővé kívánta tenni a filmet.

A bevett szokás viszont az, hogy 90 napot követően kerül elérhetővé digitális letöltésre és Blu-ray-en, valamint DVD-n.

Ezzel teremtenek lehetőséget a stúdiók és a moziláncok számára a bevételszerzésre, hiszen a nézőknek nincs más lehetőségük film megtekintésére, csak ha elmennek a moziba. A Netflixnek azért is volt fontos, hogy moziban is vetíték az Irishmant, mivel erre szükség van az Oscar-jelölésnél.

Robert De Niro és Martin Scorsese a The Irishman forgatásán Forrás: Getty

Miután a nagyobb moziláncokkal folytatott tárgyalások zsákutcába jutottak, a Netflix a Broadway több színházával is megállapodott, így például a 112 éve alapított Belasco Theatre most fog először moziként is üzemelni. Ehhez a Netflix modern felszereléseket biztosít majd, hogy az 1000 ülőhelyes színház mozivá tudjon alakulni egy időre.