Az amerikai Boeing 20 millió dollárt szándékozik befektetni a Virgin Galacticba, és ezzel kívánja megvizsgálni az űrturizmus beindításának potenciális lehetőségét is – írja az ABCNews.

Az amerikai Boeing és a brit Virgin Galactic közösen jelentették be a beruházást és az együttműködést az űrturizmus kiterjesztésében, valamint a globális utazási technológiák átalakításában.
Bár az összeg csak egy töredéke a Virgin Galactic egymilliárd dolláros értékének, a Boeing ezt stratégiai befektetésnek tekinti.

IllusztrációForrás: AFP/Blue Origin/Thom Baur

A megállapodással nagysebességű mobilitást kínálhatunk tömegek számára – magyarázta Brian Schettler, a Boeing HorizonX Ventures ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy ez a befektetés egy új kezdet első szakasza".

Az együttműködés keretében a Virgin Galactic jelenlegi SpaceShipTwo szuborbitális űrrepülőgépével nem terveznek óceánokon átívelő utazást, ám rengeteg információt gyűjthetnek arról, hogy az emberek miképpen reagálnak a hangsebesség háromszorosának átlépésére és az iszonyatos sebességre – összegezte a Virgin Galactic vezérigazgatója, George Whitesides.

IllusztrációForrás: NOTIMEX/Mark Greenberg

Bár a Virgin Galactic nem jelentett be konkrét indítási időpontot, a vezérigazgató elmondta, hogy a sikeres tesztrepüléseken túl lévő gép jövő év közepén kezdhet üzemszerűen működni.