Távozik egy legendás cégvezér

2019.10.11. 13:16

Bejelentették, hogy kilenc év után lemondott posztjáról Bill McDermott, a német SAP szoftvervállalat vezérigazgatója. Az igazgatótanács két tagját, Jennifer Morgant és Christian Kleint azonnal kinevezték társvállalati vezérigazgatókká – írja a CNBC.

Az 58 éves McDermott az év végéig a cég tanácsadója marad. McDermott 2002-ben érkezett a céghez – előtte a Xeroxnál és a Gartnernél is dolgozott –, és 2010 óta tölti be a vérigazgatói pozíciót, továbbá az Ansys, a Secureworks, és az Under Armour szoftvercégek igazgatóságában is tevékeny.

Bill McDermottForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

Az SAP adatbázis-szoftvereket és eszközöket fejleszt, amit vállalatok használnak kiadásaik és napi tevékenységeik kezelésére.

McDermott felügyelte az SAP drámai növekedésének időszakát, ideértve a portfólió kibővítését, a felhőalapú számítástechnikai átállást is. A vezetésével a kulcsfontosságú mutatók 2010 óta jelentősen megerősödtek" – áll a nyilatkozatban.

A cég részvénye idén 21 százalékkal növekedett, míg az elmúlt öt évben összesen 75 százalékkal, felülmúlva ezzel a rivális Oracle-t, ami 46 százalékkal növekedett.

A cég továbbá közzétette, hogy harmadik negyedéves eredménye részben a felhő alapú szolgáltatást használó ügyfelek miatt meghaladta az elvárásokat. A bejelentés után a cég részvénye öt százalékot emelkedett. Összességében az új felhő alapú szolgáltatások 38 százalékkal növekedtek az utolsó negyedévben. 

McDermottot Jennifer Morgan és Christian Klein váltja fel: Klein 1999 óta dolgozik a cégnél, míg Morgan 2004-ben csatlakozott a vállalathoz.

2018-ban a cég éves bevétele öt százalékkal 24,7 milliárd dollárra növekedett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK