Szexista megjegyzései miatt hatalmas összeget bukott egy milliárdos

2019.10.14. 19:00

Az amerikai Ken Fisher vagyonkezelési alapjában a kezelt összeg 600 millió dollárral (180,7 milliárd forint) csökkent, miután a névadó vezérigazgató szexista bejegyzése miatt Michigan állam sajtóhírek szerint elvitte tőlük az általuk kezelt nyugdíjalapot – összegzi a történteket a MarketWatch.

A Bloomberg News és a CNBC szerint a szakember október 10-én küldött levelében értesítette az igazgatóságot arról, hogy 600 millió dolláros befektetést visszavontak a Fisher Investmentstől 15 év után.

Ken Fisher, a Fisher Investments vezérigazgatójaForrás: SINGAPORE PRESS HOLDINGS/SPH Editorial Only/Shahriya Yahaya

Ken Fisher elfogadhatatlan megjegyzéseket tett. Nincs mentség arra, ha valakit nem kezelünk méltósággal és tisztelettel. Nagy elvárásaink vannak a vezetőkkel és az alkalmazottakkal szemben" – nyilatkozta a Michigan nyugdíjalap vezetője, Jon Braeutigam.

Fisher kedden egy San Franciscóban tartott vezérigazgatói csúcstalálkozón tett sértő és szexista megjegyzéseket, ami a résztvevők beszámolója alapján rendkívül becsmérlőnek találtak. A vezérigazgató korábban azt nyilatkozta, hogy nem érti, mi lehet a gond a beszédével, végül csütörtökön bocsánatot kért miatta.

A Fisher Investments mintegy 112 milliárd dollárt kezel, többek között állami nyugdíjalapokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK