A PowerPoint előadások helyett az e-kereskedelmi vállalat alapítója, Jeff Bezos egy új módszert vezetett be a meetingek lebonyolításához, aminek lényege, hogy az első fél órában mindenki a hat oldalas összefoglalót olvassa el – írja a CNBC.

„Sok-sok évvel ezelőtt betiltottuk a PowerPoint előadásokat az Amazonnál, és valószínűleg ez volt a legokosabb dolog, amit valaha csináltunk" – nyilatkozta Bezos a Bush Center vezetői fórumán 2018-ban.

Jeff BezosForrás: AFP/Jim Watson

A hat oldalas dokumentum összefoglalja és kontextusba helyezi azt, amiről a találkozó szól. A résztvevőket arra ösztönzik, hogy olvasás közben készítsenek jegyzeteket, majd fél óra után ezeket vitatják meg.

Az alapító elmondta, a közös olvasással biztosítják, hogy a vezetők ne blöfföljék el az összefoglaló áttekintését.

Jeff BezosForrás: AFP/Getty Images/Matt Winkelmeyer

Az Amazonnál korábban szintén PowerPoint alapú prezentációkat tartottak, ami a vezetőknek rengeteg idejét vitte el, miközben az előadása során folyton belekérdeztek és megszakították. Ráadásul Bezos szerint ezek a diák sokszor csak homályos információkat tartalmaztak, mert nem volt hely ezeket alaposan kifejteni – szemben az új rendszerrel, ahol több oldalon keresztül, kerek mondatokban lehet átadni a szükséges információt.

Bezos nem az egyetlen vezérigazgató, aki hisz az úgynevezett csendes meetingekben: a Twitter és a Square vezérigazgatója, Jack Dorsey is hasonló módszert alkalmaz cégénél, ahol Google Drive-ban érhető el az összefoglaló dokumentum.

Továbbá az e-kereskedelmi óriásnál hagyományosan nem jelennek meg a jegyzeteknél a szerzők nevei, mivel azt az egész csapat készítette.