Novemberben érkezik a nyugdíj-kiegészítés

rezsiutalvány
Budapest, 2019. szeptember 2. Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 1-jén. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a nyugdíjasok novemberi járandóságuk mellé 8,4 százalékos kiegészítés kapnak a kormánytól.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közlönyben megjelent 237-es és 238-as /2019. (X.16.) Kormányrendelet felsorolja a kiegészítésre jogosult nyugdíjakat és járadékokat, azonban a legtöbben az öregségi nyugdíj alapján kapják a kiegészítést.

Illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

döntött a kormány a novemberi juttatás mellett.

A kiegészítést a nyugdíjasok mellett azok is megkapják, akik fogyatékossági támogatásban, valamint a vakok személyi járadékában részesülnek.

A kiegészítést – a rendelet szerint – a november havi ellátással egyidejűleg, hivatalból kell folyósítani.