Három napelemparkot állított üzembe a Mol

2019.10.18. 17:12

A Mol napelemparkot állított üzembe Százhalombattán az olajfinomító területén, Tiszaújvárosban és Füzesgyarmaton, a három létesítmény együttes teljesítménye 18,4 megawatt – mondta a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója Százhalombattán.

Ratatics Péter a Dunai Finomítóban épült napelempark átadása alkalmából ismertette: a százhalombattai 6,71 megawattos napelemparkkal kiegészülve a három telephely több mint kilencezer háztartás éves villamosenergia-igényét képes fedezi.

Napelemek a Mol 6,71 megawatt teljesítményű napelemparkjában Százhalombattán, az olajfinomító területén.Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Százhalombattán most átadott napelempark 14,5 hektáron 23.562 napelempanel beüzemelésével indult el.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az innovatív, megújuló technológia fejlesztés része a Mol 2030 stratégiájának, amely ezúttal barnamezős telepítéssel a Mol ki nem használt ipari területein valósult meg.

Ratics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Mol 6,71 megawatt teljesítményű napelemparkjában az átadó napján Százhalombattán, az olajfinomító területén.Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ratatics Péter jelezte, hogy a három saját beruházásban épült napelempark mellé az olajcég megvásárolt Fehérgyarmaton egy öt megawattos napelemparkot is. Az átadás alkalmából kiadott közleményében a Mol ismerteti: immár négy napelemparkja összesen 11 500 tonna szén-dioxid-kibocsátást vált ki évente, ami mintegy 2500 gépjármű kibocsátásával egyenértékű.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK