Jack Ma 10 éven keresztül készült a nyugdíjra

2019.10.20. 18:16

Az 55 éves Jack Ma tavaly szeptemberben jelentette be, hogy húsz év után távozik az Alibaba Group éléről 12 hónapon belül. A most leköszönt alapító elmondta, hogy tíz évig készült a nyugdíjazására – összegzi a CNBC.

A Forbes globális vezérigazgatói konferenciáján, a héten beszélt először arról Jack Ma, hogy 2004 óta foglalkoztatja a nyugdíjazás gondolata, miután egy kockázatitőke-befektető azt mondta neki, hogy nem alkalmas vezérigazgatónak. De igazán 2009-ben kezdett el komolyabban foglalkozni nyugdíjazás kérdésével és utódjának keresésével.

Jack MaForrás: AFP/Focus

Úgy döntöttem, hogy húsz év cégvezetés után fogok nyugdíjba menni" – nyilatkozta Ma.

Jack Ma többször is hangoztatta, hogy szeretné, ha az 1999-ben alapított cége legalább 102 évig működne, így három évszázadot is felölelhetne. Ennek érdekében az alapító és csapata egy átfogó vezetési rendszert dolgozott ki, ami új gondolkodásra és újfajta működési módszerek alkalmazására ösztönöz.

Az alapító szerint egy évig dolgoztak a rendszer elindításán, és végül olyat alkottak, ahol a vezetők igenis harcolhatnak a vállalat küldetésének és értékének érdekében.

Jack Mát Daniel Zhang váltotta, aki elmondta, hogy biztos a cég jövőjét illetően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK