Nemrégiben ismét meghirdette a Utah államban lévő síparadicsomban, Park City-ben lévő ingatlanát 7,5 millió dollárért az egykori szupersztár kosaras. De gond van Jordan egy másik ingatlanával is, méghozzá a Chicago külvárosában, a Highland Parkban található, 5 ezer négyzetméteres házzal, amelyet először hét éve hirdettek meg, viszont azóta sem sikerült értékesíteni, és mára gyakorlatilag eladhatatlan lett – összegzi a Business Insider.

Pedig a 2006-ban Park City-ben épült háznak öt hálószobája, nyolc fürdőszobája, fantasztikus hegyi kilátása és még saját vízesése is van. A 7,5 millió dollárért árult ingatlan ugyan olcsóbb, mint a szomszédos kúria – amelyet szintén árulnak –, és ugyancsak luxus kivitelű, még sincs benne semmi, ami a kosárlabda sztár jelenlétére, vagyis szokatlan lakáselrendezési ötleteire utalna.

A pénzügyileg nagyobb érvágást az eladhatatlan chicagói ház jelenti Michael Jordannek.

 

IllusztrációForrás: AFP/Vincent Laforet

A Highland Parkban található ingatlanát 2012 óta próbálja értékesíteni. Az induló ár 29 millió dollár volt, ám ma már "csak" 14,85 millió dollárt kér érte. Azonban négy árcsökkentés, egy sikertelen aukció és számos marketingfogás után sem vette meg senki a luxusingatlant.

Szakértők szerint a legnagyobb gond az, hogy a hatalmas ingatlant egyértelműen Jordan igényeire szabták, ezért az új tulajdonosnak komoly beruházásba kell fognia, ha át akarja a maga ízlésére átalakítani.

A Highland Park-i birtokra 1995-ben költözött Jordan és családja, de a 2006-os válás után elhagyták az ingatlant, így most az üresen áll.

Ráadásul több ingatlanszakértő is úgy véli, hogy a luxusingatlan-eladások lassuló tendenciát mutatnak az Egyesült Államokban.