Budapestre hozza egyik regionális központját a Mastercard

Mastercard, bankkártya
MasterCard is said to have overcharged banks for transaction costs between 1992 and 2007. Some 46 million consumers suffered extra costs due to the banks putting the charges through to customers. A claim has been filed in the UK against the credit card company. Bydgoszcz, Poland, on September 9 2016. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Budapestre hozza egyik európai központját a Mastercard vállalat stratégiai tanácsadással foglalkozó üzletága, a Mastercard Advisors, százra tervezik emelni a következő néhány évben a tanácsadói csapat látszámát, akik toborzása már meg is kezdődött.
Vágólapra másolva!

Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója közleményében kiemeli: az elmúlt 5 évben a Mastercard Advisors tanácsadói tevékenysége elsősorban helyi szinten zajlott, túlnyomórészt helyi projekten dolgozva. 2019 elején azonban stratégiát váltottak és a

Mastercard úgy döntött, hogy európai szinten egységes, regionális központokat hoz létre, nagyobb tanácsadói létszámmal.

Az egyik ilyen központ Lisszabon, Bukarest és Isztambul mellett Budapest lett, ahol megkezdődött az új tanácsadók toborzása is.

MasterCard kártyák Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Hozzátette: cél, hogy ötvözve a Mastercard egyedi tudását egy kiemelkedő kompetenciájú csapattal olyan tanácsadói szolgáltatást hozzanak létre, ami felveszi a versenyt ezen a piacon. A Mastercard Advisors tanácsadói tevékenysége ezentúl nem szorítkozik a pénzügyi területre, ezért ügyfelei között nem kizárólag pénzügyi szervezetek találhatók. Emellett pénzügyi-, kereskedelmi- és az állami szféra legszélesebb spektrumában tevékenykedik - jegyezte meg.

Maklári István, a Mastercard regionális tanácsadó üzletágának vezetője, a budapesti csapat bővítésével megbízott szakember közölte, hogy olyan csapatot hoznak létre, akik nemcsak helyi szinten, de a regionális és európai piacokon is bevethetők, delegálhatók a legkülönbözőbb tanácsadói projektekre. A budapesti központ munkája ugyanis csak kis részben áll helyi, és nagyobb részt regionális, valamint európai megbízásokból.