Csökkent a hazai földgázfogyasztás

biztonsági földgáztároló, Algyő, államosítás, orbán kormány tervei
Vágólapra másolva!
A hazai földgázfelhasználás 9883 millió köbméter volt tavaly, 413 millió köbméterrel kevesebb, mint 2017-ben - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH)most közzétett statisztikai kiadványából, amely a magyar földgázrendszer 2018-as adatait összegzi.
Vágólapra másolva!

A hivatal tájékoztatása szerint az egyetemes szolgáltatásban ellátott fogyasztók, valamint a szabadpiacon vásárló felhasználók földgázfogyasztása összesen 6 százalékkal csökkent.

Tavaly az enyhe januárt rendkívül hideg február és március követte, emiatt a hazai földgáztárolókból jelentős volt a kitárolás, ez február 27-én tetőzött csaknem 45,5 millió köbméterrel.

Az elosztóhálózatra csatlakozó felhasználók száma 19 ezerrel nőtt tavaly az előző évhez képest, ebből 17 ezer a lakossági szektor fogyasztója.

Az időjárással összefüggésben tavaly februárban és márciusban volt a legerősebb a földgázfogyasztás Forrás: MTI/Rosta Tibor

A vezetékes PB-gáz szolgáltatók által ellátott felhasználók száma csökkent 2018-ban, ugyanakkor a lakossági fogyasztóknak értékesített PB-gáz mennyisége nőtt.

A kiadvány adatsorai alátámasztják, hogy a magyar felhasználók földgázellátása az energetikai hivatal tájékoztatása szerint egész évben zavartalan volt.