Hamarosan beszünteti budapesti járatait az egyik fapados

A világ legrosszabb repterei, Paris Orly Airport
4. Orly Airport, Párizs, Franciaország - 5,83 pont
Vágólapra másolva!
Jövő nyártól mindkét budapesti útvonalát bezárja a Transavia - értesült a Fapadosinfo.blog.hu. Pedig a portál szerint különlegesek az úticélok és jó velük repülni.
Vágólapra másolva!

Több mint egy éve jelentette be, hogy bővíti desztinációit a Transavia Budapestről.

Idén nyártól kezdve már nem csak Párizsba, hanem a nyugat-franciaországi Nantes-ba is repültek a társaság gépei,

jövő nyártól azonban mindkét útirány eltűnik. A társaság nem tett erre vonatkozó bejelentést, a blog szerkesztője ezt a jövő nyári menetrend közzétételéből szúrta ki.

Az írás szerint a döntés annak az áldozata lehet, hogy a Transavia az Air France-KLM csoport alacsony költséggel üzemeltetett leánya,

így ezekkel a járatokkal saját magának csinált konkurenciát.

A Nantes-i járatok eleve csak nyárinak hirdették meg, így október 25-én pénteken a tervek szerint indul el az utolsó járat. A párizsi járat viszont még repül télen, de lesznek szünetek közben.

A párizsi Orly repülőtér Forrás: AFP/Eric Feferberg

A párizsi járat pénteken és vasárnap este üzemel, ami kedvező lehet egy-egy hétvége eltöltésére a francia fővárosban. A párizsi Orly repülőtér ráadásul jó reptér és olcsón megközelíthető a cikk írója szerint, hiszen villamossal elérhető az egyik metró végállomása. Az Orly desztináció megszűnésével már csak Párizs-Charles de Gaulle (CDG) és a várostól közel 100 kilométerre fekvő Bovéba lehet majd repülni Budapestről és Debrecenből fapados járattal.

A cikk a Transavia repülőjegy-áraiból azt a következtetést vonja le, hogy aki egy párizsi túrán gondolkodik,

annak érdemes kihasználnia

a megszűnés előtti hónapokat.

Forrás: Fapadosinfo.blog.hu