Novemberben érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíj-kiegészítés

rezsiutalvány
Budapest, 2019. szeptember 2. Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 1-jén. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Már novemberben megérkezik az idei nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében.
Vágólapra másolva!

Magyarország történetében ez a harmadik év,

hogy a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően nyugdíjprémiumot fizet a kormány.

A kormány azt vallja, hogy az időseknek is részesülniük kell a gazdasági növekedés eredményeiből, hiszen egy életet ledolgoztak ezért az országért.

Idén novemberben

minden eddiginél magasabb összegű lesz a nyugdíjprémium,

amelyet minden nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő - mintegy 2,5 millió – embernek fizetnek ki.

A nyugdíjprémium maximális összege 22 ezer, átlagos összege pedig 20 ezer forint lesz.

Nyugdíjprémiumra azok az öregségi nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők jogosultak, akik a kormányrendeletben felsorolt más ellátások valamelyikében 2019 novemberében részesülnek, ideértve azokat is, akiknek az ellátását 2018. december 31-ét követően állapították meg.

Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 1-jén. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány Forrás: MTI/Mohai Balázs

A nyugdíjasok a nyugdíjprémiummal együtt megkapják az egyszeri nyugdíj-kiegészítést is, amelynek célja a nyugdíjak inflációkövető emelése és ezzel vásárlóértékük megőrzése.

Ennek összege idén átlagosan 10 ezer forint lesz.

Egy átlag nyugdíjas novemberben tehát összesen 30 ezer forinttal kaphat többet, mint az előző hónapokban. A kifizetés a novemberi nyugdíj kézbesítésével egyidejűleg történik majd, a banki átutalás pedig november 12-én történik. Mostanra már a 9 ezer forintos rezsiutalványt is megkapták a nyugdíjasok, amelyet jövő év március végéig lehet felhasználni.