Az Amazon nem nagyon brillírozik az utóbbi időben

computers Horizontal
Az Amazon eredetileg Cadabra néven indult, azonban ez túlságosan hasonlított egy másik névre, a Cadaverre. Azután a Jeff Bezos a Relentless nevet választotta. Érdekesség, hogy a relentless.com a mai napig az Amazonra irányít át. A név természetesen az Amazonas angol megfelelője, ami a világ legbővizűbb folyója.
Vágólapra másolva!
Az e-kereskedelmi vállalat a csütörtöki tőzsdezárás után jelenti be harmadik negyedéves bevételeit. Elemzők szerint súlyosan befolyásolhatja a cég profilját a lassulás – összegzi a MarketWatch.
Vágólapra másolva!

A Bank of America Merrill Lynch szerint az egynapos szállítás és a felhőalapú szolgáltatásokat kínáló részleg lassulása súlyosan befolyásolhatja az Amazon negyedéves profitját. A Justin Post vezette elemzők szerint az Amazon Web Services harmadik negyedévi növekedése lelassult, és

az egynapos szállítás felfuttatásának a költségei növekedhetnek.

Illusztráció Forrás: AFP/Denis Charlet

– fejtették ki az elemzők, hozzátéve. hogy a cégtől azt várják, jobban optimalizálja majd a szállítási költségeit.

Az Amazon részvénye 1,75 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest.

A Bank of America szerint a most 2.350 dolláros (696 ezer forint) részvényár 2.250 dollárra (666 ezer forint) fog visszaesni

Illusztráció Forrás: AFP/Philippe Huguen

Az Amazon 800 millió dollárt kötött a második negyedévben a Prime előfizetők két napról egy napra való kiszállítására, ugyanakkor a cég korábban felhívta a befektetők figyelmét arra, hogy ez többletköltséget fog jelenteni a harmadik negyedévben.

A FactSet által megkérdezett 48 elemző szerint az Amazon átlagos vásárlási minősítéssel rendelkezik, az átlagos árcél 2.289 dollár (678 ezer forint).