Újabb béremelésre lehet számítani az ALDI Magyarországnál, miközben a cégnél egyelőre nincs érvényben létszámstop sem. Erről a Pénzcentrumnak adott interjújában beszélt Bernhard Haider, a vállalat ügyvezető igazgatója.

Nem pusztán a kiskereskedelmi szektoron belül, hanem más iparágakkal összehasonlítva is versenyképes bérezés kialakítására és biztosítására törekszik az Aldi - mondta el az interjúban a cég ügyvezető igazgatója. Az utóbbi években kialakult munkaerőhiány miatt a kiskereskedelem szereplői között, bizonyos munkakörök betöltése érdekében bérverseny alakult ki, a vállalat képviselője pedig, ha a bérllicitben való részvételüket nem is erősítette meg, jelezte, nem álltak le a béremelésekkel.

"Lesz további bérfejlesztés a jövőben az ALDI-nál, a mértékét most számoljuk" - mondta el egy kérdés kapcsán Bernhard Haider.

IllusztrációForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az ügyvezető kifejtette azt is, hogy a cégnél egyelőre nincs általános létszámstop - piaci híresztelések szerint ez más kiskereskedelmi szereplőknél már előfordul back office munkakörökben -, és azt is elmondta, hogy nem minden régióban egyformán könnyű megtalálni a megfelelő munkaerőt az éppen nyitott pozícióikra.

Haider szerint a recessziós félelmek kevésbé érintik a szektort, mert a kiskereskedelem termékpalettáján előtérben vannak a hétköznapi fogyasztási cikkek, amikre még gazdasági visszaeséskor is szükség van.