Eladják a patinás brit újságot

Daily Telegraph
A copy of The Daily Telegraph is seen on a newstand with a nearly full-page photo of French President Emmanuel Macron with the cartoon head of Pepe le Pew, the lovelorn French skunk, in Sydney on May 3, 2018. - Macron on May 3 laughed off global amusement after he described the wife of Australian Prime Minister Malcolm Turnbull as "delicious" during a visit to Sydney. (Photo by SAEED KHAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A milliárdos család ikrei, Aidan és Howard Barclay átalakítják a családi üzleti birodalmat, ennek részeként a 2004 óta birtokolt Daily Telegraph és Sunday Telegraph újságokat is eladják – összegzi a The Independent.
Vágólapra másolva!

A potenciális vásárlók között szerepelhet a Daily Mail tulajdonosa, a Daily Mail and General Trust, valamint Evgeny Lebedev a The Independent és az Evening Standard újságok birtokosa.

Illusztráció Forrás: AFP/Saeed Khan

A család továbbá mintegy 800 millió fontos ajánlatot kapott a London belvárosában található ötcsillagos Ritz hotelre, amit a Barclay testvérek 1995-ben 75 millió fontért (28,4 milliárd forint) vásároltak meg.

A szálloda legutóbbi adózás előtti 7,9 millió fontos (3 milliárd forint) eredménye azonban a felére csökkent a tavalyi 12,8 millió fonthoz (4,8 milliárd forint) képest, ugyanakkor a forgalma egymillió fonttal (379 millió forint) növekedett – írja a The Times.

Illusztráció Forrás: AFP/Photo12/Ann Ronan Picture Library

A Barclay család továbbá

eladásra kínálja a Shop Direct webáruházat is,

amely korábban a Littlewoods és a GUS egyesüléséből jött lére, éves forgalma pedig meghaladja az 1,9 milliárd fontot.