Megvan a Waberer's új neve?

2019.10.29. 19:29

A társaság arculatához tartozó napocska megmarad, de a név és a szlogen is változik - vette észre a Vezess a Trans.info oldalán.

Sejtelmes képet posztolt nemrég a Waberer's facebook oldala, amely lényegében pontot tett a társaság új nevével kapcsolatos találgatásokra. Mint ismeretes, a korábbi tulajdonos Wáberer György 2016 közepén eladta cégét a Mid Europa Partners kockázati tőkealapkezelő vállalatnak.

Az ex-tulajdonos egy évvel később úgy nyilatkozott, hogy azt tervezi, visszavonja a társaságtól a névhasználati jogot. Ahogy az Origo is beszámolt róla, 2019 márciusában ezt valóban meg is tette, ám akkor arról tájékoztatták a sajtót, hogy három évig még használhatja az "újdonsült" tulajdonos a Waberer's nevet. Ehhez képest érdekes fejlemény, hogy a Waberer's International már most elindította a folyamatot.

A kép tanúsága szerint az új név a Nexways lesz és nemcsak az elnevezés, hanem az arculathoz tartozó napocska is változik. Változik a szlogen is, az "Optimum solution" helyett a "Your success in motion" lesz látható a kamionok ponyváján.

Nexways lehet a Waberer'sbőlForrás: Facebook/Waberer's

A Trans.info megkérdezte a vállalatot ezzel kapcsolatban, és azt a tájékoztatást kapták, hogy a névváltásra és az átszervezésre elsősorban a hatékonyság növelése miatt van szükség. A tervek szerint a jövőben mind a járműveket, mind pedig a sofőröket egyetlen társaságban egyesítik majd, amelynek a neve Nexway Cargo Kft. lesz. Ezzel párhuzamosan a franchise partnereknél is végbe fog menni ez a változás. Az újonnan létrejövő cég teljes mértékben a Waberer's International tulajdona lesz.

A Waberer's International Zrt. telephelye BudapestenForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Waberer's a komplett rakományok fuvarozását tekintve piacvezetőnek számít Európában. A cég több mint 4300 kamionból álló flottát üzemeltet és mintegy 8 ezer munkatársa van. A vállalat Európa 28 országában van jelen. A Waberer'snek február óta Robert Ziegler a vezérigazgatója. Ő elhatározta, hogy csökkenti a veszteséges tényezőket, ezért leállított egy 300 darabos kamionbeszerzést. Tervei szerint a flotta létszámát is csökkenteni fogja a jövőben.