Háromszorosára bővítette tatai üzemét a japán rugógyártó NHK Spring Hungary

Tata, 2019. október 30. Az NHK Spring Hungary Kft. új gyártócsarnoka az átadás napján Tatán 2019. október 30-án. Háromszorosára bővítette a japán rugógyártó cég a tatai üzemét a 26 milliárd forintos beruházással. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A tatai ipari parkban szerdán átadták a japán rugógyártó NHK Spring Hungary második üzemcsarnokát, a 26 milliárd forintos beruházással háromszorosára bővült az üzem területe.
Vágólapra másolva!

A vállalat négy éve választotta első európai termelő üzemének helyszínéül Tatát, szinte példa nélküli a mostani bővítési ütem - emelte ki köszöntőjében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Ciráki György, a vállalat általános ügyeinek menedzsere az MTI-nek elmondta,

az új üzemmel a jelenlegi 260 fős dolgozói létszám a teljes kapacitás elérésekor 100 munkavállalóval bővül.

Az első ütemben felépült 12 ezer négyzetméteres csarnok mellé most egy 24 ezer négyzetméteres üzemet építettek.

Az NHK Spring Hungary Kft. új gyártócsarnoka az átadás napján Tatán 2019. október 30-án. Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Az NHK Spring tatai üzemében lengéscsillapító rugókat és a gépkocsik futóművének felfüggesztéseit összekötő stabilizátor rudakat gyártanak.

Fő vevőik közé tartozik a Volkswagen csoport, a Renault-Nissan, a Toyota és a Ford.

A vállalat termékeit 100 százalékban exportra készíti. A 2019 márciusában véget érő pénzügyi évben árbevétele elérte a 2,5 milliárd forintot.

A japán vállalat 2016 szeptemberében nyitotta meg tatai gyárát, első európai termelőüzemként. A beruházás értéke 11 milliárd forint volt, amelyhez a magyar állam 886 millió forintos támogatást nyújtott.

Az új gyártócsarnok az átadás napján. Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A társaság nyolchektáros területet vásárolt a tatai ipari parkban, amelyen első ütemben egy 12 ezer négyzetméteres csarnokot építettek fel.

Honlapja szerint az anyagcég,

a japán NHK Spring 1939 óta van jelen a piacon, alkalmazottainak száma meghaladja a 20 ezret.

Termékeik között megtalálhatók az autóipari rugók, a vasúti alkatrészek, a beléptető rendszerek, a parkolóházak rendszerei és a számítástechnikai alkatrészek.