A gyártó szerint nem volt mérgező a babahintőporuk

Johnson and Johnson hintőpor
--FILE--A customer shops for a bottle of Johnson's baby powder of Johnson & Johnson at a supermarket in Yichang city, central Chinas Hubei province, 28 June 2013. Johnson & Johnson is seeking acquisitions and aiming to expand in China despite facing a variety of challenges there, including a slowdown in the country’s economy. Johnson & Johnson, which makes everything from prescription drugs and medical devices to Band-Aids and Listerine mouthwash, wants to boost its pharmaceutical sales in China by zeroing in on treatment for highly prevalent diseases, such as lung cancer, Chief Executive Alex Gorsky said in an interview with The Wall Street Journal on Monday (10 November 2014). Medical devices accounted for half of the New Brunswick, N.J.-based company’s roughly $3 billion in China sales last year, which jumped 10% from 2012.
Vágólapra másolva!
A Johnson & Johnson bejelentette, hogy a belső vizsgálatok során nem találtak azbesztet az általuk gyártott babahintőporban, amelyet korábban a Szövetségi Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) is ellenőrzött, a hivatali teszteredmény viszont pozitív lett.
Vágólapra másolva!

Az FDA korábban azbeszt talált a Johnson & Johnson által gyártott egyik babahintőporban, ennek következtében pedig a vállalat arra kényszerült, hogy visszahívják a terméket az Egyesült Államokban.

Azóta a Johnson & Johnson is elvégezte saját vizsgálatát, szerintük a készítményben nem volt azbeszt, az FDA viszont továbbra is úgy gondolja, hogy a visszahívás jogos volt.

Steve Musser, az FDA tudományos műveletekért felelős igazgatója ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy bármilyen eredmény is született a vállalat saját vizsgálatán, az FDA kitart amellett, hogy a termékekben azbeszt volt.

illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Yi Chang

A visszahívásban 33 ezer doboz interneten rendelt és 2018-ban kiszállított babahintőport volt érintett az Egyesült Államokban. A vállalat emellett több mint 15 ezer polgári peres eljárással néz szembe, javarészt azért, mert a fogyasztók szerint a termékeik rákot okoznak.