A streaming korszaknak köszönhetően ma már a sorozatgyártás presztízskérdés lett a szolgáltatók számára, ezért nem is meglepő, hogy néhány szériát játékfilmeket megszégyenítő költségvetésből forgatnak. Összegyűjtöttük a világ 15 legdrágább sorozatát, és kiderül, hogy mennyi pénzt költöttek egy-egy kiemelkedően drága epizód elkészítésére.

Szinte hetente jelennek meg új, nagy költségvetésű sorozatok az olyan médiacégeknél, mint a Netflix és az HBO, azonban a Disney, az Amazon és az Apple is komoly nevekkel készül az elkövetkező időszakra.  Elég a Gyűrűk Ura vagy éppen a Mandalorian című Star Wars-sorozatot említeni a húzónevek közül - az utóbbi költségvetése eléri az epizódonkénti 15 millió dollárt. 

Szintén kimagasló büdzsével készül a hamarosan látható Apple-sorozat, a "See", amely a The Variety szerint darabonként 17 millió dollárba kerül, valamint a "Morning Show", amelyet részenként 15 millió dollárból forgattak.

A mostani lista közel sem tekinthető véglegesnek, azonban az alábbi képre kattintva megtekintheti, hogy mely sorozatok epizódonkénti költségvetése volt a legmagasabb.

A képre kattintva galéria nyílikForrás: Getty Images/Warner Bros.