Patinás osztrák hadiipari céget vett a magyar állam

Magyar tulajdonban a nagy múltú osztrák hadiipari vállalat
Vágólapra másolva!
A magyar állam kizárólagos tulajdonában lévő HDT Védelmi Ipari Kft. megvásárolta a Hirtenberger Defence Systems százszázalékos tulajdonrészét az osztrák társaság anyavállalatától, a Hirtenberger Holding GmbH-tól – jelentette be Maróth Gáspár, a Nemzeti Védelmi Ipari és Védelmi Célú Fejlesztésekért, valamint a Haderő-modernizáció Koordinálásáért Felelős Kormánybiztos. Ennek köszönhetően innovatív, élvonalbeli technológia megvásárlásával lép nemzetközi szintre a magyar védelmi ipar megújítása. Az osztrák Hirtenberger Defence Systems (HDS) 120 éve foglalkozik tüzérségi eszközök fejlesztésével, a tranzakcióval a világ egyik vezető aknavető- és lövedékgyártója került magyar tulajdonba.
Vágólapra másolva!

A HDS valamennyi – ausztriai, angliai és új-zélandi - telephelyén folytatja tevékenységét, és tovább viszi a nemzetközileg elismert, patinás márkát. Új tulajdonosként a magyar állam elkötelezett a világ élvonalába tartozó hadiipari vállalat fejlesztéséért, felelősséget vállal a társaság kereskedelmi tevékenységéért, továbbá az alkalmazottaknak, ügyfeleknek, partnereknek és beszállítóknak tett vállalásaiért. A tranzakció kulcsszerepet játszik a védelmi ipar megújításának kormányzati stratégiájában.

A Hirtenberger Defence Systems világszerte ismert magas technológiai színvonaláról, innovatív megoldásairól és termékei kiváló minőségéről.

– közölte Maróth Gáspár kormánybiztos. Hozzátette: a vállalat jövőbeli növekedésében fontos szerep jut az Egyesült Királyságban található, Middle Wallop-i telephelynek is.

Magyar tulajdonban a nagy múltú osztrák hadiipari vállalat Forrás: Miniszterelnöki Kormányiroda/Védelmi Titkárság

Az 1860-ban alapított Hirtenberger Defence Systems sikeres múltra tekint vissza a világ vezető fegyveres erőinek korszerű tüzérségi eszközökkel, valamint lőszerekkel való ellátásában.

A HDS védelmi ipari termékskálája az aknagránátok különböző típusaitól az aknavetőkön és a kiegészítő tábori felszereléseken át a célzó- és tűzvezető rendszerekig terjed, amelyek a 21. századi haderők szolgálatában is bizonyítottak már.