Nemzetközi elismerést kapott a magyar innováció

2019.11.05. 14:31

Két kategóriában is első helyezést ért el a Lapidaris a 2019-es Necropolis-TANEXPO World Russia kegyeleti kiállításon Moszkvában, amivel így egy újabb nemzetközi elismerésben részesült a magyar innováció néhány hónappal az Egyesült Királyságban aratott sikere után.

A Lapidaris nemzetközi terjeszkedésének újabb állomásán, Moszkvában mutatta be a magyar tulajdonú vállalkozás forradalmian új, egyre népszerűbb kegyeleti szolgáltatását. Az október utolsó napjaiban tartott többnapos temetkezési kiállítás az olasz TANEXPO és az orosz Necropolis közös projektjének keretén belül valósult meg, ahol a Lapidarist éppen úgy, mint néhány hónappal ezelőtt a Stoneleigh Parkban, most is hatalmas érdeklődés övezett.

A kiállítás végén díjazták a legjobbakat, ahol a magyar találmány kiemelkedő sikert ért el. Először megnyerte a legjobb innováció díját, majd a Lapidarist népszerűsítő image film is bezsebelte az első helyezettnek járó nemzetközi elismerést.

Így a fejlesztés képviselői két aranyéremmel térhettek haza Magyarországra a szakma rangos találkozójáról.

A Lapidaris csapata a díjátadó után MoszkvábanForrás: Origo

A rendezvény több napján is televíziós stábok ostromolták a Lapidaris standját, a vezető orosz hírcsatornák pedig kiemelt figyelmet fordítottak a rendszer bemutatására, annak használatára és működésére, legtöbbször főműsoridőben.

A Lapidarisnak ítélt két aranyérem MoszkvábanForrás: Origo

Egyedülálló ötlet – így működik a Lapidaris

Egy olyan innováció került az orosz közönség elé, amely különleges lehetőséget nyújt elhunyt szeretteink emlékének megőrzésére. A sírhelyre helyezhető, okostelefonnal leolvasható Lapidaris-kő és a hozzá tartozó online emlékoldalra feltöltött képek, videók elmondják mindazt, amit szavakkal nem lehet. A rendszer arra is lehetőséget nyújt, hogy készülékük navigációs rendszerével (GPS) pontosan megtaláljuk egy keresett síremléket.

A díjazott Lapidaris kőForrás: Origo

A szolgáltatással méltó emléket állíthatunk elhunyt szeretteinknek, így kézzelfogható közelségbe hozhatjuk rokonainkat az utókor számára. Gyermekeink, unokáink hálásak lesznek, hogy ezeket a felbecsülhetetlen értékeket megőrizzük számukra mindamellett, hogy felkutathatjuk régen elhunyt családtagunk, ismerősünk elveszett ágát.

A Lapidaris továbbra is nagy erőkkel dolgozik azon, hogy egyre több országban ismerjék meg ezt az egyedülálló szolgáltatást, így őrizve az utókor számára a felbecsülhetetlen emlékek értékét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK