Eladó a világ legöregebb postahivatala

2019.11.06. 20:03

A skóciai Sanquharban található postahivatal 307 éve működik a városkában, a tulajdonos házaspár pedig nyugdíjba vonulása előtt el szeretné adni az épületet és a hozzá tartozó kertet annak, aki tovább vinné a hivatalt – összegzi a The Independent.

A Guinness rekordok könyvében is szereplő postahivatalt 1712-ben alapították, és a tulajdonosok 275 ezer fontért (106 millió forint) árulják.

A Dumfries and Galloway skót tanácsi területen működő postahivatalt nyolc évvel korábban alapították, mint a mai is működő második legöregebb hivatalt Svédországban.

IllusztrációForrás: Google

A világ minden tájáról ellátogattak hozzánk emberek" – mondta a házaspár.

A postához tartozik egy három hálószobás lakás, számos melléképület – amelyek eredetileg istállóként szolgáltak a postakocsik lovai számára – és van még egy nagyméretű telek is.

Az Alam házaspár 2015-ben vásárolta meg az épületet, és maguk vitték tovább a hagyományt, azonban nyugdíjba vonulásuk miatt úgy döntöttek, eladják valakinek, aki tovább viszi a hivatalt, amely szerintük nem csak a régió, hanem Skócia egyik büszkesége is.

A helyi közösség része ez a posta, teljes postai- és banki szolgáltatással, valamint irodaszerek és ajándéktárgyak árusításával" – nyilatkozta Nazra Alam, aki hozzátette, hogy nagyon élvezte a boltvezetést az elmúlt négy évben.

A skót Posta nyilatkozatában kijelentette, hogy elkötelezték magukat amellett, hogy a sanquhari postát nyitva tartsák, mint az országos hálózat egyik működő egységét.

A Guinness rekordok könyve szerint a világ legrégebben nyitott, de ma is működő postahivatala a skóciai, ezt követi a stockholmi, amelyet 1720-ban alapítottak, majd következik 1772-ben a chilei Santiagóban nyílt hivatal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK