Elég erősen, 41 százalékkal zuhant a Ferrari profitja az idei harmadik negyedévben.

Az olasz luxusautógyár azt közölte, hogy az adózott eredménye 169 millió euróra esett az egy évvel korábbi 287 millió euróról. A tavalyi harmadik negyedévi eredményt egy egyszeri tétel erősítette.

IllusztrációForrás: Ferrari

A Ferrari kamat-, adófizetés és amortizáció előtti (EBITDA) eredménye a szeptember végével záródott három hónapban 11 százalékkal, 311 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 278 millió euróról.

A járműgyártó bevétele 9,2 százalékkal, 915 millió euróra nőtt, árfolyamhatások nélkül számítva 7,1 százalékkal emelkedett.

IllusztrációForrás: AFP/Peter Parks

A harmadik negyedévben a Ferrari 2474 autót gyártott, 9 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.Európában, a Közel-Keleten és Afrikában együttesen 14 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 23 százalékkal nőtt a Ferrari eladott autóinak száma, Észak- és Dél-Amerikában stagnált, Kínában, Hongkongban és Tajvanon pedig két százalékkal csökkent.

A Ferrari idei bevétel-előrejelzését 3,7 milliárd euróra javította fel az eddig várt 3,5 milliárd euróról. A Ferrari három éve vált ki anyavállalatából, a Fiat Chryslerből, és önálló részvénytársasággá alakult.