Az idei évhez képest némiképp javul majd a helyzet a három és négynapos hosszú hétvégék számát tekintve, ráadásul csak két olyan szombat lesz, amikor dolgozni kell majd.

A 2020-as év szokás szerint a január elsejie (szerdai) pihenőnappal indul, azonban mivel március 15. vasárnapra esik, ezért egészen április 10-ig, Nagypéntekig kell majd várni az első hosszú hétvégére, az viszont már egyből négynapos lesz.

Ezt követően viszonylag hamar, május elsején jön az újabb hosszú hétvége, ez három napos lesz, majd pedig a június elsején Pünkösd is három napos hétvégét hoz.

Augusztusban az Államalapítás ünnepe majd négynapos pihenésre ad alkalmat, de augusztus 29-én szombaton viszont ezt le kell dolgozni.

Október 23-a jövőre péntekre esik, ezért akkor is három napos hétvégével lehet tervezni, de utána egészen karácsonyig kell majd várni a következő hosszú hétvégére. A 2020-as karácsony négy napos lesz, az Új Év pedig három napos.

Jövőre összesen három-három négynapos és háromnapos hétvégénk lesz, emellett pedig kétszer kell majd bemenni szombaton is dolgozni.

Forrás: rsm.hu